Litt om Rabben på Sistranda

 

Rabben Marina – tidligere omtalt som «Rabba-kaia» eller «Rabbenbryggene» - har en spennende forhistorie.  Dampskipskaia ble oppført allerede i 1906, og i 1923 ble den tatt i bruk som dampskipsekspedisjon. I 1930/31 ble det oppført pakkhus og oljetank på kaia. Helt fram til 1973 var «Rabba-kaia» anløpssted for Fosen-båtene. 

Det er svært mange som har et forhold til båtene «Agdenes» og «Fru Inger». Ikke bare fordi de reiste med dem, men kanskje aller mest fordi folk møtte opp på kaia da båtene ankom, som oftest litt sent på kvelden. Dette var 50-, 60- og delvis 70-årenes store «happeninger» og treffsted ikke minst for ungdommen. 

Kiosken om bord hadde spennende lesestoff, så tirsdagskveldene var ekstra spennende. «Wild West» og «Kaptein Miki» var særs populære, mens «Cocktail» var etterspurt av de mest «vågale». Og på «Rabba-kaia» var det mange krinker og kroker for flørting og stjålne kyss.

historien2.jpg

 

 

 

 

 

På 1990-tallet kjøper Frøya kommune Rabben Gård og etablerer etterhvert Rorbua ungdomsklubb i bryggene. Her var det diskotek, ungdomsklubb, musikkrom mm, et populært og kjærkomment tilbud til ungdommen på den tiden. Da ungdomsklubben ble nedlagt ble lokalene brukt av kulturskolen. I 2013 ble Rabbenbryggene lagt ut for salg og kjøpt opp av THM Invest AS, som startet et omfattende restaureringsarbeid til utleieleieligheter. I 2016 ble den ene etasjen i den nedre brygga bygd om til Rabben Restaurant.

 

 

historien.jpg